FAQ

Miten pääsee mukaan?
Cheerleading-ryhmiin haluavien tulee ottaa yhteyttä suoraan oman ikäluokan alkeisryhmän valmentajaan. Katso tarkemmat tiedot joukkueet-sivulta.

Jos olet harrastanut aiemmin jossain muussa seurassa, voit ottaa suoraan yhteyttä oman ikäluokkasi C-tason joukkueisiin.
Minit: Pixies, Fairies tai Unicorns
Juniorit: Melids, Tinkerbells, Sprites tai Gnomes
Aikuiset: Sparks tai Pegasi

Yhteystiedot löytyvät linkkien takaa: klikkaa yllä ryhmän nimeä niin pääset joukkueen sivuille, josta valmentajan nimeä klikkaamalla löytyy yhteystiedot. Jos ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua jonoon.

Kuinka usein treenataan?
Treenimäärät vaihtelevat ryhmittäin. Nuorimmat treenaavat kerran viikossa, naisten edustusjoukkueella on kilpailukaudella harjoituksia jopa 6krt/vko. Tarkat tiedot saa joukkueiden valmentajilta (ks. yht.tiedot Joukkueet-sivuilta)

Missä treenataan?
Seurallamme on salivuoroja Töölön Kisahallissa, Salmisaaren Skillz Gymillä, Punavuoren Taitoliikuntakeskuksessa, Munkkiniemen yhteiskoululla, Olympiastadionin liikuntatiloissa, Yrjönkadun liikuntahallissa sekä monessa eri kaupungin koulussa. Välillä joukkueet harjoittelevat myös Kisahallin yleisissä harjoittelutiloissa, jolloin harrastajien tulee maksaa Kisahallin sisäänpääsymaksu. Tarkat tiedot tämän hetken harjoituspaikoista saa valmentajilta. (ks. yht.tiedot Joukkueet-sivuilta)
Vuorot vaihtelevat vuosittain sen mukaan, mitä vuoroja liikuntavirasto ja opetusvirasto seurallemme myöntävät.
Minit ja juniorit harjoittelevat arkisin klo 16-20 välillä ja aikuiset yleensä klo 19 alkaen. Viikonloppu- ja Kisahallin sekä muiden cheerhallien mattovuorojen ajankohdat saattavat poiketa em. treeniajoista.

Miten voi liittyä?
Parhaiten pääsee mukaan katsomalla Joukkueet-sivuilta oman ikäryhmän alkeisjoukkueen ja ottamalla yhteyttä ko. ryhmän valmentajaan. Häneltä saa varmimmat tiedot siitä mahtuuko ryhmään vielä uusia harrastajia ja koska on seuraavat harjoitukset.
Uusia harrastajia otetaan mukaan läpi vuoden.

Karsinnat kilpajoukkueisiin
SM- ja edistyneet-tasolla kilpaileviin joukkueisiin (Angels, Whitelighters, Genies, Phoenix, Sparks, Saints, Devils, Melids, Spellbinders, Pixies) valitaan harrastajat karsinnoissa, jotka pidetään yleensä joulukuun lopussa. Ajankohdista löytyy tietoa GS:n Internet-sivuilta ja facebookista. Voit kysellä ajankohdista myös suoraan joukkueiden valmentajilta esim. sähköpostitse. Karsinnat ovat kaikille harrastajille avoimia.

Jos et pääse osallistumaan karsintoihin, ole valmentajiin yhteydessä sopiaksesi toisesta karsinta-ajankohdasta.

Mitä jäsen- ja harjoittelumaksut sisältävät?
Seuran maksuihin kuuluu valmennus, salivuorot sekä esiintymispukujen ja muun seuran rekvisiitan, esim. huiskien, käyttöoikeus. Maksuihin ei kuulu kuitenkaan kisahallin pääsymaksua, jonka jokainen maksaa silloin, kun treenataan Kisahallilla ilman, että käytössämme on sieltä saatu salivuoro. Jos treenataan tietyllä salivuorolla (koris- ja lentis-kentät tai kanveesi), pääsymaksua ei tarvitse maksaa. Jäsen- ja harjoittelumaksun lisäksi joukkueilta saatetaan periä erillisiä leirimaksuja. Kilpailumatkat jokainen maksaa itse.

Jäsen- ja harjoittelumaksuja ei palauteta, jos harrastaja lopettaa harrastamisen laskujen maksamisen jälkeen. Jäsenmaksu maksetaan kalenterivuosittain ja harjoittelumaksu keväällä ja syksyllä.

Mitä pitää osata etukäteen?
Alkeistason ryhmissä ei tarvitse osata mitään, reipas ja iloinen mieli riittää alkuun. Kun käy treeneissä säännöllisesti,  taidotkin karttuvat tasaisesti. A-tason kilpajoukkueisiin on jo tiukemmat vaatimukset ja niihin pääseekin vasta, kun on ensin harjoitellut cheerleading-taitoja jossain C- tai B-tason ryhmistämme tai harrastanut lajia jossakin toisessa seurassa.

Mitä tämä harrastus maksaa?
Harrastus maksaa jäsenmaksun ja harjoittelumaksun verran. Lisäksi jokaisen tulee vakuuttaa itsensä. Vuonna 2015 jäsenmaksu on 30 euroa ja harjoittelumaksu 100, 115, 140 tai 155 euroa/kausi joukkueen harjoittelumäärästä riippuen. Jäsen- ja harjoittelumaksuja ei palauteta, jos harrastaja lopettaa harrastamisen laskujen maksamisen jälkeen.

Jäsenmaksu maksetaan kalenterivuosittain ja harjoittelumaksu keväällä ja syksyllä.  SM-tason joukkueissa kaikki joukkueiden kulut peritään kuukausilaskutuksella.

Kilpailevissa joukkueissa harrastavien jäsenten pitää ostaa Suomen Cheerleadingliiton (SCL) lisenssi. Lisenssillä saa oikeuden osallistua SCL:n järjestämiin kilpailuihin.  Lisenssi ostetaan aina kalenterivuoden vaihtuessa riippumatta siitä, milloin lisenssin on edellisen kerran ostanut. Lisenssin osto-ohjeet löytyvät SCL:n sivuilta.

Ainoastaan kilpajoukkueilla (A ja B-taso) on pakollisia varustehankintoja ja leirimaksuja. Muille joukkueille lisämaksuja tulee mahdollisista kilpailumatkoista Helsingin ulkopuolelle.

Kaikilla kilpailuihin osallistuvilla harrastajilla tulee olla valkoiset urheilukengät, mieluiten erityiset cheerleading-kengät. Kilpailuihin tulee myös ostaa kilpailuissa käytettävä lettinauha.

Mikä on myClub?
MyClub on GS:n jäsenrekisteri. Se löytyy osoitteesta www.goldenspirit.myclub.fi. Kaikki seuran jäsenet lisätään valmentajien toimesta rekisteriin. Tästä tulee sähköposti-ilmoitus harrastajan/huoltajan sähköpostiosoitteeseen. MyClubin kautta lähetetään seuran laskut. Kirjautumalla sisään myClubiin harrastajat ja huoltajat pääsevät muokkaamaan omia tietojaan sekä tarkastelemaan laskuja.

Onko joukkueisiin pituus- tai painovaatimuksia?
Ei ole.

Onko minun pakko mennä alkeisryhmään vaikka olen harrastanut tanssia / telinevoimistelua aikaisemmin?
Jokainen joka ei ole aiemmin lajia harrastanut aloittaa harrastuksen alkeisryhmässä, koska siellä opitaan monet sellaiset cheerleadingille ominaiset perusasiat kuten oikeat hyppytekniikat sekä pyramidien ja stuntien rakennustekniikat, joita ei voi etukäteen osata. Alkeisryhmistä sitten siirrytään muihin ryhmiin siinä vaiheessa, kun perusasiat on hallussa.

Poikkeus tästä on minien harrastejoukkueet Unicorns ja Fairies: niihin otetaan myös sellaisia vasta-alkajia, joilla on urheilutaustaa.

Pääseekö mukaan ympäri vuoden?
Kyllä pääsee, jos ryhmissä vain on tilaa. Paras aika liittyä on koulujen alkaessa joko tammi- tai syyskuussa. Silloin alkeisryhmissä on varmimmin tilaa, kun ryhmien kokoonpanoja uudistetaan.

Voiko lisenssin maksaa ilman vakuutusta?
Kyllä voi, mutta siinä tapauksessa pitää toimittaa omalle valmentajalle todistus, josta ilmenee, että harrastajalla on voimassaoleva vakuutus, joka kattaa cheerleadingissä sattuvat vahingot. Golden Spirit haluaa varmistaa, että jokainen harrastaja on asianmukaisesti vakuutettu ja että vakuutus kattaa juuri cheerleadingissä aiheutuneet vammat. Lajimme luetaan kilpaurheiluksi, siksi tavalliset tapaturmavakuutukset eivät välttämättä korvaa vammoista aiheutuneita kuluja.
Seuramme suosittelee, että jokainen ostaa Suomen cheerleadingliiton tarjoaman vakuutuksen.

Voiko ryhmien ikärajoista joustaa?
Ikärajat muodostuvat lajin kilpailusääntöjen mukaisesti, mistä johtuen kilpailevat joukkueet eivät voi joustaa ikärajoista. Alkeisjoukkueissa rajat eivät ole niin tarkat eli voit päästä samaan joukkueeseen eri-ikäisen kaverisi kanssa. Ikärajojen tarkoitus on kuitenkin varmistaa, että jokainen seuran jäsen kuuluu sellaiseen ryhmään, jossa hänen on hyvä ja turvallista harjoitella eli kovin monella vuodella niistä ei voida edes alkeistasolla joustaa.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?
Voit ottaa yhteyttä joukkueiden valmentajiin tai suoraan valmennuspäällikkö Hanneli Alhoon hanneli.alho (a) goldenspirit.fi.

Copyright © Golden Spirit, 2006