Jenkkifudis

Jenkkifudis aloitettiin Golden Spirit ry:ssä vuonna 1999, jolloin kourallinen seuran cheerleadereitä päätti perustaa naisten jenkkifudisjoukkueen. Ilmoittautuminen sarjaan oli jo umpeutunut, joten pelit ensimmäiseltä kesältä jäivät väliin. Tytöt saivat kuitenkin valmentajiksi alustavasti lupautuneet Kalle Karppisen, Jarkko Niemisen ja Petteri Salovallan uskomaan naisjefun tulevaisuuteen GS:ssä ja niin päätettiin ilmoittautua sarjaan kaudelle 2000, josta lähtien seurassamme on pelattu jefua naisten SM-sarjassa menestyksekkäästi. Vain kerran joukkue on jäänyt mitaleitta!

Nälkä kasvoi syödessä ja niin tuli vuonna 2001 eteen seuran jenkkifudisosaston laajentaminen. Joukolla vanhoja Espoo Coltsin, Helsingin ECG:n ja Roostersin pelaajilla alkoi veri vetää takaisin viheriöille ja yhteistuumin perustettiin Golden Spirit ry:n miesten jenkkifudisjoukkue, Demons. Joukkue aloitti kaudella 2002 miesten 1. divisioonassa. Demons on voittanut divarin loppuottelun spagettimaljan vuosina 2003-2005 ja oli myös kaudella 2006 finaalissa. Demons tarjosi harrastusmahdollisuuden niin vanhoille jäähdyttelijöille kuin jenkkifudisuraansa aloittelevillekin pelaajille. Vuoden 2007 lopussa Demons-miehet muuttivat Espooseen Devilsin alaisuuteen, joten tällä hetkellä ei miesjefua ole Golden Spiritissä.

Naisten joukkueen perustamisen aikoihin naiset pelasivat ainoastaan ns. semi-contact -versiota, jossa pelattiin ilman varusteita. Näiltä vuosilta saaliiksi jäi kolme mestaruutta (2001, 2004, 2005). Vuodesta 2008 SAJL:n alaisuudessa naisille on ollut tarjolla täydellä kontaktilla pelattavaa jenkkifutista sekä ilman kontaktia pelattavaa 5vs5-lippupalloa.

Tervetuloa kaikki sankoin joukoin kannustamaan Demonit voittoihin!

Haluatko sinäkin mukaan?

Demons etsii jatkuvasti uusia pelaajia! Joukkueeseen otetaan niin uusia lajin harrastajia kuin jenkkifudista jo aiemmin pelanneita. Mikäli naisjenkkifutis kiinnostaa, ota yhteyttä demons.football(a)goldenspirit.fi.

 

Nainen! Ole rohkea ja tule kokeilemaan jenkkifutista.

 


Copyright © Golden Spirit, 2006