Lady Demons

Demons on v. 1999 perustettu GS:n naisten amerikkalaisen jalkapallon joukkue.  Vuoteen 2007 asti naisten amerikkalaisessa jalkapallossa taklaamisen sijasta pallonkantaja pysäytettin liputtamalla ja pelaajat eivät käyttäneet suojavarustusta. Vuodesta 2008 alkaen naiset siirtyivät pelaamaan täydellä kontaktilla ja suojavarusteilla. Säännöt ovat kuten miestenkin jenkkifutiksessa. Lisäksi seurassamme on naisten lippupallojoukkue, lippupalloa pelataan 5 pelaajalla ilman kontaktia.

Virallisesti GS:n historia naisten jenkkifutiksessa alkoi ensimmäisellä sarjakaudellamme 2000, jolloin ylsimme jo hienosti hopealle, joskin finaalissa kyyti oli vielä kylmää. Seuraavana kesänä 2001 kokemuksesta viisastuneena ja ahkeran treenaamisen tuloksena onnistuimmekin tuomaan mestaruuspokaalin Helsinkiin! Vuonna 2002 kausi vuorostaan päättyi pettymykseen, kun jouduimme ensimmäistä kertaa jäämään ilman mitaleita sijoittuen neljänneksi. Vuonna 2003 Lady Demonit pääsivät jälleen mitallikantaan saavutettuaan hopeaa ja kausi 2004 päättyikin sitten täysosumaan ja SM-kultaan. Vuonna 2005 Demons oli ylivoimainen ja eteni Suomen mestaruuteen ilman yhtään tappiota. Kausilla 2006 ja 2007 oli tyytyminen hopeamitaleihin kahden kultavuoden jälkeen.

Kaudella 2008 naisten sarjajärjestelmää uudistettiin ja uutena pelimuotona naiset pelasivat täysissä varusteissa. Lady Demons vastasi haasteeseen hienosti ja voitti historian ensimmäisen naisten täyskontaktisarjan Suomen mestaruuden! Lisäksi joukkue voitti myös turnausmuotoisesti pelatun kontaktittomaan 5vs5-lippupallon SM-sarjan.

Kauden 2009 naisten SM-sarja päättyi Lady Demonsin voittoon. Sarjassa pelasi kuusi joukkuetta. Joukkue voitti myös lippupallon SM-sarjan häviämättä otteluakaan.

Kausi 2010 päättyi jenkkifutiksen osalta jälleen SM-kultaan. Lippupallossa saavutettiin SM-hopeaa.

Kausilla 2011 & 2012 Demons sai SM-hopeaa.

Kesällä 2013 GS palasi naisten suomenmestariksi täydellisellä kaudella voittaen kaikki seitsemän runkosarjan ottelua, välierän sekä finaalin.

2014 Demons kärsi runkosarjassa tappion Jaguarseille, mutta finaaliin matkusti sisuuntunut helsinkiläisjoukkue. Toista peräkkäistä suomenmestaruutta juhlittiin selvin lukemin.

Demonsin voittokulku jatkui vuonna 2015. Täydellinen kausi päättyi ylivoimaiseen finaalivoittoon Helsinki Roostersista.

Lisätietoja naisten amerikkalaisesta jalkapallosta löytyy SAJL:n sivuilta

 


 

Copyright © Golden Spirit, 2006